En hållbar badrumsrenovering kräver planering

Renoveringen av ditt badrum i Göteborg ska göras så bra att den håller i många år. Det är en omfattande investering, och därför ska du anlita verkliga proffs i branschen, så att du blir nöjd.

Din badrumsrenovering ger dig nya möjligheter. Kanske vill du flytta på något eller installera något nytt, och nya ledningar kan behöva dras. Du har säkert själv många idéer på hur du vill ha det. Låt en proffsig firma komma och titta, så får du veta vilka möjligheter det finns för just din bostad.

Konsten att välja inredning

Antingen du har kommit över en äldre lägenhet i Göteborg och behöver renovera den eller om du ska rusta upp en gammal villa, kan du lätt få nya idéer för vad du kan göra med den yta du har i badrummet.

Förändringar kan ge ett stort lyft åt hela boendet.När du har bestämt dig för inventariernas placering, kanske du vill ha installerat golvvärme också, innan du lägger på golvplattor. Alla sådana saker som handdukstork eller bastu, duschkabin med spröjs eller ett alldeles nytt och modernt badkar, är så roliga att välja.

Ett allmänt råd för renovering av badrum är väl att göra golv och väggar så tidlösa som möjligt, och att ta ut svängarna när det gäller inventarierna. Det är trots allt mycket lättare att byta ut ett handfat som man har tröttnat på än vad det är att lägga om golvet eller sätta nya kakelplattor. Tillhör du de djärva, som verkligen gillar färgglad orientalisk mosaik, så ska du förstås välja det. Men tänk på att modet växlar, och det som känns snyggt idag kan bli hopplöst ute om tio år.

Ett professionellt arbete

Du har rätt att ställa höga krav på din badrumsrenovering i Göteborg. Givetvis finns där mycket rutinerade experter som ser till att jobbet blir fackmannamässigt gjort. Man får inte själv utföra sådana renoveringar, för då gäller inte försäkringen. Arbeten i våtutrymmen kräver certifikat och specialutbildning.

Tänk på att du ska begära in en offert först, som täcker in både rördragning och plattsättning. Du måste alltså få veta vad arbetet kostar, så du slipper otrevliga överraskningar eller tillkommande kostnader som du inte har räknat med. Du får som privatperson använda ditt ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden. När nu alla dessa nödvändiga detaljer är klara, och du har fått renoverat ditt badrum enligt alla dina önskemål, är det bara att njuta av ditt eget spa.

21 Jul 2020