Dags för golvvärme i badrum?

När man vill ha klinkerplattor i sitt badrum, tenderar dessa att bli rätt så kalla. När man sedan tassar upp på morgnarna och möts av ett kallt badrumsgolv blir dagen inte så mycket bättre. Då känns det bra mycket bättre med golvvärme under klinkern. Det gör också att man inte behöver så hög värme i badrummet. Och väljer VVS-montören att använda samma varmvatten som du sedan tvättar händerna med, och även samma avloppsvatten som tar vägen via badrumsgolvet, så slösar du inte på varmvattnet.

Välj en duktig VVS-montör, vilket inte är det lättaste. Hur bär man sig åt? Hur ska man ta reda på om VVS-montören är någon som inte bryr sig om sitt arbete eller om det är någon som är duktig och gör varje arbete mycket noggrant? Det bästa är att läsa på så mycket man bara kommer över om den VVS-montör som man funderar på att anlita. Och ta referenser och sedan följa upp dem. Detta är mycket viktigt.

Planera för mer än golvvärme

Behöver du VVS i Stockholm?

När man sedan ska lägga golvvärmen i badrummet behöver man riva ut hela golvet. Det innebär ofta att man kanske vill byta ut inredningen samtidigt som man ändå tar loss den. Då kan man alltid välja ny inredning, alltså både handfat, badkar, duschställ och toastol. När allt sedan har rivits ut är det dags att leda rör i badrumsgolvet så att det täcker så gott som hela ytan. Det kan en duktig VVS-montör, som har gjort arbetet många gånger.

Välja total- eller delentreprenad

När det sedan kommer till att bygga golvet sedan, kan man här välja en hantverkare som kan ta hand om resten också. Inte bara golvvärmen, utan även någon som kan lägga klinkern, installera toastol, badkar, handfat och allt annat som man behöver ha i ett komplett badrum. Det gäller även elektricitet. Och då finns det två alternativ. Antingen väljer man en firma som erbjuder totalentreprenad, och då har alla de hantverkare som man behöver för en komplettt badrumsrenovering, eller så väljer man att själv ta kontakt med alla de hantverkare som behövs för hela badrumsrenoveringen.

Väljer man en delentreprenad, innebär det att man själv måste planera arbetet och vem som kommer när. Det fungerar ju inte om elektrikern kommer innan kaklingen är klar eller att en kaklare kommer innna golvvärmen är klar och så vidare. Då kan det vara praktiskt att välja en totalentreprenad som själva tar ansvar för arbetet. Här kan du läsa om en sådan VVS-firma som tar ansvar för allt som berör en badrumsrenovering i Stockholm: https://www.stockholmvvs.com.

12 Nov 2019