Dags att renovera badrum?

Många drar sig för att renovera sitt badrum och bävar inför att kostnaderna för renoveringen ska bli alltför dyr. Är man inte den händiga hantverkaren, bör man inte göra det på egen hand. Kan man inte de regler för arbete med våtutrymmen kan man i värsta fall bygga in fel i huset. Det kanske ser bra ut på ytan, men under ytan kan man få vatten- eller fuktskador. Då blir det ett stort arbete för att rätta till de felen. Bygger man in fel i huset kan det i slutändan innebära stora skador på huset. I värsta fall får man så lov att riva upp hela rör, golv och väggar, och då blir arbetet med badrummet tre, eller fyrdubbelt så kostsamt som att göra rätt från början. Därför avråder vi från att göra det själv om man nu inte skulle råka vara VVS-montör.

Snåla in på byggmaterialet

Det man istället kan göra är att snåla in på byggmaterialet, och varför inte? Det är mycket värt att återvinna material som någon annan kanske inte vill ha. Vi behöver ju spara in på miljön och den energi som går åt till att tillverka ny inredning i badrum. Särskilt när det kommer till porslin, är det stor idé att återvinna och återanvända det. Det är sådant som inte slits ut i första taget. Du kan använda samma porslin som är 100 år gammalt. Så länge det inte finns sprickor på det går det alldeles utmärkt att återanvända och använda för mycket lång tid framåt.

...eller satsa stort på byggmaterialet

Om kostnaden inte är det som bekymrar dig, kan du ju låta någon annan få återanvända den badrumsinredning som du själv gör dig av med. Varför inte låta någon annan få använda det som du inte längre bryr dig om. Är det så att du vill förändra ditt badrum kanske du i stället är nyfiken på den inredningstrend som gäller i badrum.

I år ser vi några generella trender när det kommer till inredning, oavsett om det handlar om kök, bad- eller vardagsrum. Vi nämner några gemensamma trender här.

1. Pasteller, som gult, rosa och azurblått

Vi har ju frångått det vita, gråa och svarta och gått mot fler färger i inredning. Vi tar gärna in det citrongula, och rosa eller gröna som går mot grått. Även det azurblå har kommit och inreder våra badrum alltmer. Även det gula har kommit för att stanna som inredningsfärg, men framför allt det rosa har slagit igenom stort som inredningsfärg.

2. Metall i inredning

Särskilt i badrum ser vi metallerna som dominerar, både på blandare, kranar och som stänkskydd, till exempel i båda badrum och kök.

3. Svarta detaljer som ger ett dramatiskt intryck

Vi ser faktiskt en hel del svarta detaljer som skapar viss dramatik i inredningen. Mot pastellfärgerna blir det svarta väldigt snyggt och blir till en dramatisk helhet.

4. Naturmaterial och färger inspirerade av naturen

Vi ser en hel del mossgrönt, sandfärgat beige och annan färg som tar inspiration av naturen. Vi tar in en hel del av naturen in i inredningen. De stora gröna växterna har länge dominerat i olika rum, och vi väljer allt mer sten som byggmaterial, även i badrum.

Läs mer om rörmokare som du kan få anlitai Uppsala och Stockholm på: http://www.rörmokareuppsala.com.

5 Jun 2018