Då bör du anlita målare

Ska du renovera badrum eller kök? NÄr det kommer till lättare renoveringar, kan man göra en hel del själv. Dock är det alltid viktigt med underarbetet. Fuskar du med det underarbetet, blir det inte snyggt, hur fin färgen än är. För att få bort allt gammalt damm, som gärna samlar sig på gammal tapet, är det viktigt att riva bort allt sådant. Man måste riva bort gamla lister. Dock behöver du inte slänga dem, men rengöra och måla om dem är en bra idé, förutsatt att de inte är sönder. Då bör du slänga och ersätta med nya lister.

Renovera kök och badrum svårt för lekmän

Ska man renovera badrum och kök måste man ta hänsyn till att man hanterar stora mängder vatten i de rummen. Då måste man veta vilka material som passar i de utrymmena. En professionell målare vet och kan hur man hanterar de slags utrymmen som riskerar att utsättas för fukt. Då bygger de en fuktspärr, till exempel i duschen, eller nära badkaret, vid diskbänk och nära blandare. Det är därför som en professionell hantverkare bör renovera de utrymmena som kommer i kontakt med vatten i badrum och kök. Det finns till exempel våtrumsfärger och våtrumstapeter, om man inte vill kakla.

Använd en miljömedveten renovering

Det är inte alla målerifirmor som är miljömedvetna, men för oss alla är det viktigt att agera, välja och göra saker och ting så miljömedvetet det bara går. Kontrollera att den målerifirma som du funderar på att anlita är en miljömedveten målerifirma. För ett sådant företag väljer de till exempel miljövänlig målarfärg, och tapet. De arbetat med miljön i fokus och ser till att inte slösa med energi på ett felaktigt sätt. Som exempel, kan man måla om sin badrumsinredning, eller köksinredning i nya färger (efter att man först har slipat bort den gamla färgen och gjort om ytan) så att den nya färgen sätter sig. Det är mer miljömedvetet att återanvända inredning så mycket man bara kan, då det går åt enorma mängder energi till att tillverka ny inredning.

Det är mer effektivt att anlita proffsen

En annan fördel med att anlita proffsen till renoveringen i badrum och kök, är den att det endast tar en bråkdel av tiden för en professionell målerifirma än vad det tar för en lekman att göra samma slags arbete. Och med möjligheten att göra avdrag med som mest 30 procent av arbetskostnaden med Rot-avdraget blir renoveringen inte så dyr. Här kan du läsa mer om en målerifirma i Stockholm: http://www.målerifirmastockholm.biz.

12 Nov 2018