Byt duschblandare!

Bland det som slits mest i badrum är antingen golvet, eller blandare. Hur många har inte haft läckande kranar? Det sipprar ut en massa vatten om man inte har tillräckligt täta kranar. Kanske dags att byta blandare? Och när du ändå är på väg att göra det, kanske du ändå ska byta ut handfatet? Eller måla om kaklet? Byta duschkabin? Det är lätt att man fortsätter renovera av bara farten när man väl börjar. Vill man göra en totalrenovering av sitt badrum brukar man räkna med mellan 2.000 till 4.000 kronor per kvadratmeter. Då är inte arbetskostnaden inräknad i det.

Arbetet kostar olika beroende på var du bor

Arbetskostnaden för ett badrum kan variera ganska stort var i landet du bor. Bor du i någon av landets storstäder bör du räkna med mellan 3.000 till 5.000 kronor per kvadratmeter för renoveringen. Tar du in hantverkare får du räkna med att agera byggherre för att arbetet ska löpa på så smidigt det bara går. Ska du flytta på handfatet, bör du ta in en rörmokare. Den personen bör komma in precis när hantverkarna är klara med sitt jobb. Ska du flytta handfatet bör du även ta in en elektriker som flyttar badrumslampan. Det är sällan man inte vill ha lampan där man står vid handfatet. Då bör elektrikern komma in när inte rörmokaren är där, eller när hantverkarna håller på och målar om. Alla de olika yrkespersonerna bör komma in efter ett schema, som du bör göra. Som många vet, som har haft med hantverkare att göra, är det vissa av dem som har svårt att svara i telefonen. Då är det bäst att välja en hantverkare som svarar när du ringer, eller som garanterat ringer tillbaka när du har ringt.

Du får jobba som byggherren

Agerar du byggherre gäller det att snabbt kunna ta sig fram och tillbaka till byggvaruhuset när materialet tar slut, eller om det är fel, kunna byta ut det. Sedan ska hantverkarna fika, luncha och fika igen, så att se till att ha kaffe hemma är ett måste.

Tycker du det verkar jobbigt? I så fall kan du anlita ett renoveringsföretag som är en totalentreprenör och tar hela ansvaret för renoveringen och tar in egna rörmokare och elektriker. Då slipper du åka skytteltrafik. De kan ta ansvar för att de inte smutsar ner och det är osäkert  att du behöver ha på kaffebryggaren hemma. Dessutom kan arbetet gå snabbare än när du behöver vara hemma och förse dem med rätt byggmaterial.

25 Feb 2018