Byggfirma specialiserad på lägenhetsrenovering i Stockholm

Det behövs ofta flera olika hantverkare till en lägenhetsrenovering i Stockholm. Enklast är därför att använda sig av totalentreprenad. Här kommer några tips.

Det är inte alls ovanligt att man vid en komplett lägenhetsrenovering i Stockholm måste anlita snickare, golvläggare, målare, elektriker, plattsättare och rörmokare. Ibland även andra typer av hantverkare. För att slippa lägga ner en massa tid på att leta olika hantverkare kan man i stället använda sig av totalentreprenad. Det innebär att man anlitar en byggfirma som inom företaget har all den kompetens som en lägenhetsrenovering kräver. Förutom att man sparar tid slipper man också skriva kontrakt med flera olika hantverkare. Skulle något bli fel vet man också vem man ska vända sig till och slipper hantverkare som skyller på varandra.

Planera noga inför en lägenhetsrenovering

Innan man kontaktar olika byggfirmor och begär in offerter kan det vara bra att fundera över hur man vill att lägenheten ska se ut och vad som ska göras. Kanske vill man riva någon vägg, lägga in nya golv eller dra ny el. Gå igenom varje rum och skriv en lista över vad som ska göras. I kök och badrum kan det vara bra om man gör en enklare skiss och ritar ut det som ska finnas där. Listan och skissen underlättar sedan när man ska prata med byggfirman och det blir lättare att undvika misstag i kommunikationen. Ibland har också byggfirman smarta tips och lösningar på saker som man själv kanske har missat eller inte tänkt på.

26 Apr 2022