Brandtätning räddar liv

Bränder i hem och andra lokaler kostar samhället stora mängder pengar varje år. Men med åtgärder som brandtätning kan man spara pengar och även rädda liv.

Eld är en kemisk reaktion där syre och energi behövs. Idag är det mycket i våra hem, och andra lokaler, som kan få en brand att uppstå. Men det vanligaste är att hög värme, eller eld, når brännbart material av något slag. Har man då inget som hindrar branden från att sprida sig så kan det bli mycket stora ytor som brinner, innan man lyckas släcka branden.

I dagens samhälle finns många risker att bränder ska uppstå. Det finns industrier som har förbränningsugnar. Restauranger har stora kök, med gasugnar och fritöser. Och i många hem finns det kaminer där man eldar. Dessa, och många fler, riskfaktorer vill man minimera så mycket man kan. Och det är där som en brandtätning kan stoppa en brands spridning.

Hindra bränder med brandtätning

Det som sker när man använder sig av en professionell brandtätning är att man förhindrar eller försvårar för en brand att sprida sig. Eller ens uppstå. För många bränder uppstår inte genom eld utan genom höga temperaturer som antänder brännbart material. Brandtätning används därför bland annat kring sådant som ventilationen ovanför restaurangkök.

Brandtätningen gör man kring allt som kan bli mycket varmt, eller som riskerar att sprida eld. En brandtätning ska man därför även ha i sitt hem, om man har en kamin. Men det är viktigt att man använder sig av proffs för att få rätt produkter och rätt utförande.

18 Oct 2022