Behöver du badrumsrenovering i Norrköping?

Om du behöver en badrumsrenovering i Norrköping kan du behöva jämföra hantverkare som erbjuder sina tjänster i Norrköping, och jämföra badrumsmaterial som du kan få tag på, i Norrköping. Men var får man tag i de där duktiga hantverkarna som å ena sidan gör ett högkvalitativt arbete, men som inte tar överpriser för sitt arbete? Här ger vi några bra tips på hur du hittar dem.

Du kan ju alltid börja med att googla "badrumsrenovering Norrköping", eller "Stockholm", "Göteborg" eller den ort där du bor och behöver en "badrumsrenovering". Om du inte vill googla det, kan du ju alltid fråga vänner, bekanta och grannar om de känner någon som är duktig på badrumsrenoveringar, men om de inte gör det, bör du fråga Googles sökmotorer om att ta fram några förslag på sådana.

När du behöver badrumsrenovering i Norrköping

Viktiga kriterier för val av hantverkare

När du sedan tar kontakt med några hantverkare som arbetar med badrumrenoveringar, är det sedan några kriterier som du bör titta på specifikt. Dessa är:

  1. F-skattsedel – ska du få igenom Rot-avdrag på arbetskostnaderna bör det byggföretag, eller hantverkare som du anlitar, ha F-skattsedel. Utan den blir avdraget ogiltigt. Utan att hantverkarna har en F-skattsedel blir du som anlitar dem deras arbetstivare och då kan man råka ut för att betala deras arbetsgivaravgifter och skatter och det vill man knappast.
  2. Egen ansvarsförsäkring – företaget som kommer ut och utför badrumsrenoveringen bör ha en egen ansvarsförsäkring. Skulle något oförutsett hända, ska inte kundens hem- eller husförsäkring bekosta reparation av skadan, det ska hantverkarna själva stå för. Därför bör man titta efter om dem du funderar på att anlita har egen ansvarförsäkring.
  3. Våtrumsbehörighet – hantverkarna som du anlitar bör ha rätt slags behörighet. När det kommer till badrumsrenoveringar gäller det att ha behörighet för att arbeta med våtrum. Här är det viktigt att badrumsgolvt får den rätta lutningen, för att vattnet ska rinna ner i golvbrunnen. Det är också viktigt att badrummet får det rätta vattenlåset.
  4. Medlem i Byggkeramiska rådet – är hantverkarna medlemmar i Byggkeramiska rådet, då får de den rätta uppdateringen avseende de senaste materialen som man kan använda i badrum, och de har en chans att följa med i utvecklingen innan den blir tillgänglig för hela hantverkarmarknaden.

Vilka material ska du välja?

Det är mycket populärt att använda kakel, som ser ut som trämaterial. Överhuvudtaget kommer just trämönster starkt som mönster på väggar, golv, textilier och annat material. Även i badrumsinredning. Annars är dova och lugna färger mest populärt just nu.

21 Oct 2019