Badrumstrender inför 2020

Det är verkligen hög tid att titta på nästa års badrumstrender. Vad kommer att bli populärt i badrum under nästa år? Kommer det någon annorlunda trend starkt nästa år, eller fortsätter de färger som finns nu att dominera? Här tar vi en titt och presenterar vad målarhandlarna säger om badrumstrenderna.

Under 2019 gjorde man en undersökning om vad de flesta svenskar önskar sig när det kommer till badrumsinredning. Många, 22 procent önskade sig en minimalistisk design men med hotellkänsla. Alltså inte så prålig inredning, men med material som håller mycket hög kvalitet. Här berättar Stefan Nilsson "TrendStefan" om vilka trender som han ser ingör 2020:

1. Rosa och glamor tillbaka i våra badrum, som när mormor var ung. Den rosa färgen, som är lite "smutsig" i nyansen (med grått i den rosa färgen) blir populärt under 2020.

2. Stilrent med svart/vitt. Den som inte vill ha rosa, vill ha det stilrena med vitt och svart, eller så bara svart i badrummet. Eller enbart vitt, men med en svart fondvägg. En annan variation är att ha vitt kakel men med svart fog.

3. Trä och naturfärger. Trä som material och som färg kommer starkt under 2020. Vi har redan under 2019 sett kakelplattor som ser ut som trämaterial. Träet ger en väldig lugn och harmoni som man gärna vill få till även i ett kaklat badrum.

4. Hållbara material. Med trenden med trämaterial, ser vi också att vi går tillbaka till de naturliga och hållbara materialen. Plast är definitivt ute. Vi vill ha det som håller i längden. Slit-och-släng är också ute.

5. Mer teknik i badrummet. Vi kommer troligen att se ännu mer av teknik i badrummen. I Asien finns redan de högteknologiska toaletterna som både spolar stjärten och luftar den efter toabesöket. Vi kommer troligen att se fler sådana även i Sverige under 2020. Kanske vi även kommer att ha en hel högtalaranläggning, när allt fler svenska vill duscha eller bada till musik.

Om du önskar dig badrumerenovering i Gävle kan man alltid googla "badrumsrenovering Gävle" så att du kan leta upp och kontrollera både referenser och omdömen om de olika förslag som Googles sökmotorer föreslår för dig. Eller så frågar man närmaste granne, släkt, bekanta om de känner till någon bra hantverkarfirma som dessutom har VVS-kunskaper och certifierade VVS-montörer som gör arbetet bra med en badrumsrenovering i Gävle. Här kan du läsa mer om badrumsrenoveringar i Gävle på: badrumsrenoveringgävle.se.

30 Dec 2019