Att tänka på när du ska hyra container

Kanske du håller på med ett nybygge, en storrenovering, eller så är det dags för städdag i bostadsrättsföreningen? Oavsett syfte kan det ofta komma väl till hands att hyra container. I många fall är det den absolut smidigaste lösningen för att samla upp en större mängd avfall, skräp och skrot, nästan oavsett vilket avfall, skräp eller skrot det rör sig om. Om du ska hyra container för farligt avfall är det viktigt att uppge detta så tidigt som möjligt i din kontakt med firman du ska hyra av. 

Dock finns det vissa saker som är bra att ha i åtanke innan man bestämmer sig för att hyra container. Det handlar dels om hur de bör hanteras rent praktiskt, men också vilka faktorer som bör beaktas innan man bestämmer sig för att hyra en viss modell.

Välj en container som är tillräckligt stor

Om du är osäker på om du ska välja en mindre eller större modell, är det oftast det bästa valet att välja den som är lite större. Det är bättre att betala några kronor extra för en lite större container än att hyra två små containrar. Ofta är det svårt att avgöra hur mycket avfall det handlar om i slutändan, så det är alltid bra att ha marginalerna på sin sida.

Det är inte bara själva priset för att hyra containern som betalas om en till mindre behöver tas in. Det är även leverans av den tillika transport till återvinning och sortering som firman behöver lägga på fakturan.

Fördela lasten jämnt

För att underlätta upphämtning av containern är det bra att lasta den så jämnt det bara går. Likväl är det bra att lasta med det tyngsta i botten, och det som är mindre tungt ovan på det. Genom att göra på det sättet är det lättare att få vikten jämnt fördelad. Att till exempel ställa tunga tvättmaskiner på högar av kvistar och annat mindre avfall gör att de inte står särskilt stabilt.

Det här kan vara extra viktigt i större städer som till exempel Stockholm. När transportbilen sedan ska frakta sakerna till återvinningen, är det en fara för medtrafikanter (och de finns det många av i Stockholm) om tunga maskiner är placerade högt upp i containern.

Titta på flera företag och deras priser

Bor du i en större stad, till exempel Stockholm, har du många möjligheter när du ska hyra container. I Stockholm finns många aktörer att välja mellan och du har möjlighet att titta på flera olika företags priser och tjänster innan du bestämmer dig för att välja någon särskild. Det här gör ofta att det blir billigare att hyra container, så den lilla tid det tar att granska urvalet är ofta värt det.

1 Jun 2017