Är det dags att byta ut badrummet?

Är ditt badrum nerslitet? Då kan det vara dags att renovera det. Om det till exempel luktar illa i avloppet, som i golvbrunnen, då kan lukten bero på att det antingen är stopp i avloppet eller att det är fel på rören och vatten- eller avloppsledningarna. I så fall bör man ta kontakt med ett företag som arbetar med VVS och som kan komma med en kamera som går in i rören och letar efter vad det kan vara som har lett till stoppet i rören. Det är mycket viktigt att ta reda på var lukten kommer från. Om det beror på att ledningarna är utslitna måste man antingen förnya dem eller byta stammar. Och det behöver göras innan vattnet leder till någon skada i fastigheten.

Om det är dags att byta stammarna

Skulle det vara så illa att det är dags att byta stammarna i huset, måste man riva ut allt som finns i både badrum och kök, eftersom man måste komma åt VVS-rören och ersätta dem med nya rör. Då river man ut allt som är i badrummet, kakelplattor, klinkern på golvet, all inredning; allt. Då är det lika bra att förnya hela badrummet, lägga på nytt kakel, nytt golv, nya handfat, toastol och badkar. Det finns många fina färger på både stenmaterial och kakelmaterial som man kan renovera badrum med.

Populära färger att inreda med

Vi ser en hel del blå badrum i år. Överhuvudtaget är det roligt att färgerna har kommit tillbaka, som under förra året och i år. Den blå färgen går mer mot grått, än tidigare år. Det gör att de harmonierar väldigt väl mot andra populära färger i år som både rosa och grönt som också går mot en grå nyans.

Den Salvia-gröna färgen har dominerat i inredning både under förra året och fortsätter så i år. Den Salvia-gröna nyansen är en lugn och harmonisk färg. Den skänker harmoni och lugn och passar därför väl in i både badrum, sovrum och kök.

Den som fortfarande föredrar vitt och mer diskreta färger gör helt rätt. De vita nyanserna är inte helt ute, även om man kombinerar dem med andra färger, som beige, träfärg eller rosa. Många badrum ser vi också vågar lägga trä på badrumsgolvet, vilket vi tycker är helt rätt. Ser man till att sköta om badrumsgolvet kommer trägolvet att hålla mycket väl i många år.

Anlita alltid kompetenta hantverkare som genomför badrumsrenoveringen. Man bör inte gör det själv som lekman. Läs mer här.

26 Mar 2019