Anlita proffs hellre än fuskare

Det är mycket viktigt med professionalism i vissa lägen. När det kommer till till exempel bilreparationer vill man inte råka ut för någon som fuskar. Vem vill reparera sina bromsar och märka att de blivit sämre efter att de har varit hos bilreparatören? Eller som har renoverat sitt badrum och märker att vattnet inte rinner ner utan stannar kvar på badrumsgolvet? Då blir man ju så där ”lagom” glad, eller hur?

När det kommer till våra bostäder vill man ha det bästa, och inte det sämsta möjliga. Har man tagit lån på flera miljoner vill man att även andra är noggranna med ens surt förvärvade hus. Då vill man anlita pålitliga hantverkare som är noggranna när de kommer hem till en och ska förbättra någon detalj hemma hos en, såsom badrum till exempel. Hur gör man för att hitta en seriös hantverkare? Det är några kriterier som vi trycker på är viktiga när man väljer hantverkare som vi listar här.

1. Utbildning, kompetens och certifiering

Det första man vill ha är kompetenta hantverkare som har den rätta utbildningen och som har rätt certifiering. Man vill inte ha någon som tror att de kan bygga våtrum men som inte har en susning om de regler som gäller våtrum i Sverige. För att säkerställa att hantverkarna har de rätta kunskaperna gäller att de har certifieringar som visar att de har kunskaperna om vad som gäller i Sverige.

2. Ansvarskännande hantverkare med egen företagsförsäkring

Ett sätt att visa att hantverkarna har ansvarskännedom är att de ser till att ha egen försäkring och att om det skulle hända någonting ska det inte gå på kundens hemförsäkring.

3. Seriöst företag med möjlighet till ROT-avdrag

Ett bra företag har betalat sina skatter och arbetsgivaravgifter så att de har rätt till ROT-avdrag och har alla sina avgifter betalda och inte befinner sig i Kronofogdens register.

4. Bra referenser

Ett företag ska ha utmärkta referenser för att man ska lita på att de gör ett utmärkt arbete och har ett gott bemötande mot sina kunder.

Välj mellan fler än 2.000 företag

Bor du i Stockholm har du stora chanser att få tag i seriösa och duktiga hantverkare. Bara i Stockholm finns det över 2.000 företag som arbetar med badrumsrenoveringar, så där har du stora chanser att hitta en bra hantverkare för ditt badrum. Du kan alltid börja med att googla badrum Stockholm för att få några förslag på företag som renoverar badrum i Stockholm. Har du bostad på annan ort, skriver du in den orten i stället i sökfältet. När du sedan väljer, be om offert och referenser. Är du osäker på hur bra ekonomi hantverkarna har, kan du kontrollera dem i allabolag.se och kontrollera dem hos Skatteverket, och är du fortfarande osäker, kontrollera hos Kronofogden. Då vet du om de befinner sig på konkursens brant och kanske inte finns kvar i morgon. Klicka vidare på denna länk för att läsa mer om ett företag som utför renoveringar av badrum i Stockholm på: http://www.badrumstockholm.biz.

30 May 2018