Rätt golvläggare till rätt pris

En fördel med Stockholm och andra större städer är att man alltid hittar det man söker. Något som också kan förvandlas till en nackdel och detta i synnerhet då det kommer till olika hantverkstjänster. I och med att det är så pass enkelt att hitta hjälp – en snickare en rörmokare, en golvläggare eller en målare – i Stockholm så blir också riskerna större då det kommer till att bli lurad eller råka ut för ett riktigt fuskjobb. Det här är problematiskt på fler än ett sätt – men lyckligtvis så finns det små nycklar som kan minimera risken.

Om vi säger att du bor i Stockholm och behöver hjälp med dina golv – golv som du upplever som sunkiga, tråkiga och väldigt intetsägande – och således behöver det professionella öga som en golvläggare har; hur ska du då bete dig för att hitta rätt sådan? Det finns en risk i att du a) anlitar en golvläggare som erbjuder det absolut dyraste alternativet B) tar för mycket betalt för utfört arbete C) inte presenterar andra lösningar (kanske går golvet att rädda med en golvslipning till en bråkdel av priset) och D) utför ett jobb där skarvar syns, där golvet i fråga lutar och känns skevt eller där det spricker efter en tid.

Hur ska du då bete dig för att säkerställa kvalitet hos exempelvis en golvläggare i Stockholm? Vi tycker att åtminstone några av följande punkter så bockas av innan kontraktet signeras:

  • Fler offerter. Du bör kontakta åtminstone tre stycken golvläggare/företag och ta in offerter från dessa. Jämför priserna och se vilka alternativ som erbjuds. Om två stycken säger att en billigare golvslipning är möjlig så kan nog dessa vara värda att gå vidare med snarare än den golvläggare som vill byta ut golvet – till ett dyrare pris.
  • Tidigare kunder. Vi menar inte att du behöver agera som en detektiv här och lägga ner en enorm tid på undersökning. Det räcker med att du får nummer till en- eller två tidigare kunder och kontaktar dessa. Många företag har dessutom referenser och betyg från tidigare kunder på sin hemsida. Var noggrann här; kolla upp hur företaget agerat vid tidigare jobb innan du skriver avtal.
  • Betala i efterskott. Det här gäller inom alla bygg- och hantverksbranscher. Har du anlitat en golvläggare i Stockholm så betalar du då jobbet är gjort – inte före. Du går exempelvis inte in på Konsum på måndag och betalar för något som du ska äta i helgen, eller hur? Här gör många fel, betalar i förskott och står med en väldigt lång näsa efteråt.

Läs mer på sidan http://www.golvläggarestockholm.biz.

24 Sep 2017